Information

Alla hundar som används i avel, hälsokontrolleras enligt föreskrivna undersökningar av höfter, knä och ögon!

Valparna är försäkrade mot dolda fel upp till 3år.

För att valpen ska få de bästa förutsättningar att fungera i sin nya ”flock”, medföljer skriftliga råd hur man på bästa sätt tar hand om sin valp.

Vid leverans är valparna veterinärbesiktigade, vaccinerade, avmaskade, registrerade hos Svenska Kennelklubben och ID-märkta med chip.

Ingen försäljning sker via telefon eller via mejlkontakt! Vi vill träffa valpköparen, helst ett par gånger innan valpköpet.

Det finns ingen kö, däremot en intresselista! Detta innebär att när valparna är mellan 6-7 veckor gamla, matchas valp med intressent i listan. Matchningen görs med input från intressenten.

Det förväntas att valpköparna är seriösa och har tänkt igenom valpköpet och hundägandet ordentligt. Att ha hund innebär ett stort ansvar i upp till 10-12 år eller mer.

Det rekommenderas att ta ledigt en tid i samband med valpköp. En valp bör inte lämnas ensam någon längre tid. Vuxna hundar behöver sysselsättning och rastning regelbundet, om man arbetar mer än 5 timmar om dagen så måste passning ordnas till den nya familjemedlemmen.

Kenneln vill ha en bra kontakt med valpköparna även efter det att valpen flyttat till sitt nya hem.

Fri prövningsrätt förbehålles!